Bezoek Mercedes-Benz fabriek Düsseldorf

Op 8 en 9 december vond het fabrieksbezoek Düsseldorf plaats met Biemond&vanWijk te Aalsmeer.

Dag 1 Sprinterfabriek
Deze keer stond voor ons kantoor een klantenreis naar de Sprinterfabriek in Düsseldorf op het programma. Onze opdrachtgever, dealer Biemond & van Wijk uit Aalsmeer, had hiervoor 17 goede relaties uitgenodigd.

In de showroom van de dealer werden de gasten hartelijk ontvangen met koffie en heerlijke koeken. Na het maken van de groepsfoto begon de reis per touringcar van Doelen Touringcars naar Düsseldorf. Al snel hing er een gemoedelijke sfeer in de bus.

Het programma in Düsseldorf begon met een zeer uitgebreide lunch bij het Renaissance Hotel. De gasten deden zich te goed aan de heerlijke vleesgerechten. Het net zo lekkere saladebuffet bleek voor velen, behalve voor ondergetekende, niet aantrekkelijk.

Na een korte rit vanaf de lunchlocatie kwamen we al snel bij de fabriek aan en werden hier warm ontvangen door Ellen Stump, onze rondleidster bij de fabriek. We kregen een uitgebreide rondleiding door de fabriek waarbij de ‘Rohbau’ en de ‘Endmontage’ te zien waren. De gasten waren zeer onder de indruk van het gehele logistieke proces en keken hun ogen uit. De rondleiding duurde alles bij elkaar 2 uur.

Eenmaal in het hotel aangekomen kon dan eindelijk het eerste Duitse biertje of glas wijn gedronken worden in de hotelbar van het Leonardo Hotel. Daarna, na een korte wandeling naar de binnenstad van Düsseldorf, werd in restaurant Zum Schiffchen van een heerlijke Duitse maaltijd genoten. Vooral de Schinken-Schweinehaxe was om je vingers bij af te liggen. De ober van onze tafel begreep goed hoe zo’n groep mannen een avondje in Duitsland willen beleven, dus geen gebrek aan biertjes en schnaps.

Dag 2 Classic Remise
Met frisse moed (niet voor iedereen) begon de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Hierna vertrokken we naar de Classic Remise. Een zeer mooie locatie, voorheen een tramremise, waar vele klassieke auto’s staan gestald of uitgestald voor de verkoop. De enthousiaste rondleider vertelde de historie van de remise en stond stil bij een aantal zeer mooie of zeldzame auto’s in de remise. En ja, toen was het toch echt weer tijd voor een lekker lunch.

Na de lunch vertrokken we weer naar Aalsmeer. Door een soepele terugreis kwamen we mooi op tijd aan bij Biemond & van Wijk. Hier werden we wederom ontvangen door onze gastheer en opdrachtgever Eric Eldering. Na het overhandigen van een mooi gevulde goodiebag en de eigen autosleutel reed iedereen weer met een ervaring rijker naar huis.