Bezoek Mercedes-Benz Truckfabriek in Wörth

Op 30 en 31 mei jl. mocht ik een klantenreis begeleiden van Mercedes-Benz dealer Wensink Nijmegen. Deze vestiging van Wensink had 21 enthousiaste after-sales Trucks-klanten uitgenodigd voor een bezoek aan de Truckfabriek in Wörth in Duitsland.

Het is best een lange reis naar Wörth maar alles verliep erg soepel in de VIP bus die wij voor de gasten hadden geregeld. Eenmaal aangekomen in het hotel in Limburgerhof konden we op het terras van het hotel genieten van een koel biertje of ander drankje. Met een gezellige avond met een diner en afsluitend drankje, wederom op het terras (en dat in mei!) sloten we deze reisdag goed af.

De volgende dag waren we al vroegen uit de veren voor het ontbijt. Om 8.15 uur stond de bus voor het hotel klaar om ons naar de fabriek in Wörth te brengen. Omdat we mooi op tijd waren, konden we voordat de rondleiding zou beginnen even een kijkje nemen op het BIC terrein. Op dit terrein staan alle uitvoeringen van de Trucks en special vehicles die in Wörth van de band kunnen rollen.

De groep werd vervolgens welkom geheten door een medewerkster van de fabriek. De film over de fabriek en de rondleiding vielen in de smaak bij onze gasten.

Na de rondleiding vertrokken we met de bus naar onze lunchlocatie in Bingen am Rhein. Er was een flinke klim voor nodig maar uiteindelijk bereikten we de top en hadden we vanaf het terras van restaurant Burg Klopp een schitterend uitzicht over de Rijn. Tijdens de lunch werd nog veel nagepraat over het fabrieksbezoek.

Eenmaal teruggekeerd in Nijmegen ontvingen alle gasten een klein presentje namens Wensink en ging iedereen met een portie nieuwe kennis over de fabricatie van hun Mercedes-Benz Truck(s) weer huiswaarts.