Bezoek Mercedes-Benz Truckfabriek in Wörth

Op 30 en 31 mei jl. mocht ik een klantenreis begeleiden van Mercedes-Benz dealer Wensink Nijmegen. Deze vestiging van Wensink had 21 enthousiaste after-sales Trucks-klanten uitgenodigd voor een bezoek aan de Truckfabriek in Wörth in Duitsland.

Het is best een lange reis naar Wörth maar alles verliep erg soepel in de VIP bus die wij voor de gasten hadden geregeld. Eenmaal aangekomen in het hotel in Limburgerhof konden we op het terras van het hotel genieten van een koel biertje of ander drankje. Met een gezellige avond met een diner en afsluitend drankje, wederom op het terras (en dat in mei!) sloten we deze reisdag goed af.

De volgende dag waren we al vroegen uit de veren voor het ontbijt. Om 8.15 uur stond de bus voor het hotel klaar om ons naar de fabriek in Wörth te brengen. Omdat we mooi op tijd waren, konden we voordat de rondleiding zou beginnen even een kijkje nemen op het BIC terrein. Op dit terrein staan alle uitvoeringen van de Trucks en special vehicles die in Wörth van de band kunnen rollen.

De groep werd vervolgens welkom geheten door een medewerkster van de fabriek. De film over de fabriek en de rondleiding vielen in de smaak bij onze gasten.

Na de rondleiding vertrokken we met de bus naar onze lunchlocatie in Bingen am Rhein. Er was een flinke klim voor nodig maar uiteindelijk bereikten we de top en hadden we vanaf het terras van restaurant Burg Klopp een schitterend uitzicht over de Rijn. Tijdens de lunch werd nog veel nagepraat over het fabrieksbezoek.

Eenmaal teruggekeerd in Nijmegen ontvingen alle gasten een klein presentje namens Wensink en ging iedereen met een portie nieuwe kennis over de fabricatie van hun Mercedes-Benz Truck(s) weer huiswaarts. 

Bezoek Mercedes-Benz fabriek Düsseldorf

Op 8 en 9 december vond het fabrieksbezoek Düsseldorf plaats met Biemond&vanWijk te Aalsmeer.

Dag 1 Sprinterfabriek
Deze keer stond voor ons kantoor een klantenreis naar de Sprinterfabriek in Düsseldorf op het programma. Onze opdrachtgever, dealer Biemond & van Wijk uit Aalsmeer, had hiervoor 17 goede relaties uitgenodigd.

In de showroom van de dealer werden de gasten hartelijk ontvangen met koffie en heerlijke koeken. Na het maken van de groepsfoto begon de reis per touringcar van Doelen Touringcars naar Düsseldorf. Al snel hing er een gemoedelijke sfeer in de bus.

Het programma in Düsseldorf begon met een zeer uitgebreide lunch bij het Renaissance Hotel. De gasten deden zich te goed aan de heerlijke vleesgerechten. Het net zo lekkere saladebuffet bleek voor velen, behalve voor ondergetekende, niet aantrekkelijk.

Na een korte rit vanaf de lunchlocatie kwamen we al snel bij de fabriek aan en werden hier warm ontvangen door Ellen Stump, onze rondleidster bij de fabriek. We kregen een uitgebreide rondleiding door de fabriek waarbij de ‘Rohbau’ en de ‘Endmontage’ te zien waren. De gasten waren zeer onder de indruk van het gehele logistieke proces en keken hun ogen uit. De rondleiding duurde alles bij elkaar 2 uur.

Eenmaal in het hotel aangekomen kon dan eindelijk het eerste Duitse biertje of glas wijn gedronken worden in de hotelbar van het Leonardo Hotel. Daarna, na een korte wandeling naar de binnenstad van Düsseldorf, werd in restaurant Zum Schiffchen van een heerlijke Duitse maaltijd genoten. Vooral de Schinken-Schweinehaxe was om je vingers bij af te liggen. De ober van onze tafel begreep goed hoe zo’n groep mannen een avondje in Duitsland willen beleven, dus geen gebrek aan biertjes en schnaps.

Dag 2 Classic Remise
Met frisse moed (niet voor iedereen) begon de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Hierna vertrokken we naar de Classic Remise. Een zeer mooie locatie, voorheen een tramremise, waar vele klassieke auto’s staan gestald of uitgestald voor de verkoop. De enthousiaste rondleider vertelde de historie van de remise en stond stil bij een aantal zeer mooie of zeldzame auto’s in de remise. En ja, toen was het toch echt weer tijd voor een lekker lunch.

Na de lunch vertrokken we weer naar Aalsmeer. Door een soepele terugreis kwamen we mooi op tijd aan bij Biemond & van Wijk. Hier werden we wederom ontvangen door onze gastheer en opdrachtgever Eric Eldering. Na het overhandigen van een mooi gevulde goodiebag en de eigen autosleutel reed iedereen weer met een ervaring rijker naar huis.

Global Training Experience (GTE) 2015 Portugal

Op 22, 24 en 30 juni alsmede 2, 7 en 9 juli heeft Pronto 192 Mercedes-Benz medewerkers en verkopers ontvangen op Schiphol en heeft daar de 3 T-shirts, windjack en zonnebrandcrème uitgereikt. Het was wel ontzettend vroeg opstaan hoor. We moesten om 04.15 uur al op Schiphol gereed staan. Maar dat hebben we voor onze klanten over natuurlijk. Dit is juist ons sterke punt.

De 6 groepen vertrokken per vliegtuig naar Lissabon en werden per bus vervoerd naar hun hotel. Tussen 12.00 en 14.00 werd er geluncht en daarna per bus naar het Circuit van Estoril. De eerste trainingsdag duurde tot 19.15 uur en bestond uit zowel theorie als rijden met de auto’s. Na de training was er een avondevent in het centrum van Lissabon.

De tweede dag weer theorie en praktijk en daarna gelijk een avondevent op het Circuit van Estoril.

De derde dag tot 13.15 uur theorie en praktijk en daarna vertrek naar het vliegveld voor de thuisreis.

Drie drukke dagen maar het was zeer de moeite waard.

 

Bezoek Mercedes-Benz fabriek Vitoria (Spanje)

MB-spanjeOnder onze supervisie zijn op 3, 9 en 12 juni 2015 in totaal 120 gasten (40 gasten per keer) van Mercedes-Benz Nederland en haar dealers naar de VITO fabriek geweest in Vitoria (Spanje). De gasten werden op Schiphol door ons vriendelijk ontvangen en werd er geholpen met het ‘nieuwe’ inchecken. Tevens kregen de gasten een consumptiebon om na de douane wat te eten en te drinken in de Mediterranean Sandwich Bar.

Per vliegtuig werd naar Bilboa gevlogen waar de groep werd opgevangen door de plaatselijke gids Elke Panneels (fantastisch mens) en ging de groep met de bus op weg naar de wijnbodega Baigorri voor een wijnproeverij en diner. Bodegas Baigorri is een kunstwerk om te zien en staat in een unieke omgeving. Onderweg vertelde Elke steeds iets over de omgeving en historie. Na het diner vertrok de groep naar Hotel Lakua in Vitoria en was het nog tot laat zeer gezellig.

De tweede dag werd de fabriek bezocht met een bijeenkomst vooraf. Het viel op dat de mensen op de fabriek enthousiast en vriendelijk waren. Na het bezoek vertrok de groep naar het Guggenheim museum in Bilboa waar de lunch gereserveerd was. Hierna kon men zelf beslissen of ze de rondleiding door het museum zelf of met gids wilden. Hierna was het weer tijd om naar het vliegveld te gaan voor de terugreis. Bij aankomst stonden Anja en Evert de groep op de wachten om ze nog een mooie fles rode wijn van Bodegas Baigorri te overhandigen.

Het was een hele klus om deze 3 reizen voor te bereiden en te begeleiden maar het is ons zeer zeker uitstekend gelukt, gezien alle positieve reacties die we hebben gekregen.